Dieta Dukan



                  Va spun cu mana pe inima ca aceasta dieta functioneaza ! De asemenea, pot spune cu mana pe inima si din proprie experienta ca vei pune la loc kilogramele date jos daca nu vei respecta toate etapele impuse de acest doctor!
                   Povestea mea a inceput in urma cu doi ani, cand in acelasi timp cu mama mea, m-am apucat sa urmez acest stil de viata. In 4 luni de zile am slabit 15 kilograme, un rezultat spectaculos ce-i drept , gandindu-te ca am slabit mancand ! Din pacate, in loc sa continui asa cum a facut mama mea,slabind intr-un an dublu decat o facusem eu.  am luat o pauza, o pauza in care din nou am asimilat kilograme.
                    Intr-un final, pe 11.01.2016 m-am ambtionat din nou, de aceasta data simt ca pot ! Am facut testul Dukan click pentru a face testul Dukan , a rezultat ca trebuie sa tin 6 zile de ATAC . Asa ca am inceput iar astazi dupa 12 zile de dieta am - 6 kg !

Clatite cu Nutella  Dukan 


Eu rare ori masor cantitatile , banuiesc ca stiti deja cum trebuie sa arate un aluat pentru clatite. 
Pentru aluat folosim : 
- ou
- lapte praf degresat
- indulcitor lichid
- un plic de budinca ( ce aroma doriti)
- esenta - deobicei folosesc esenta de rom sau esenta de alune dar fiecare cu preferintele lui
Pentru Nutella : 
-cacao degresata
- lapte praf degresat
- indulcitor lichid
- un pic de lapte degresat ( 0,1% sau 0,5 %)
- esenta                     ( se amesteca toate)

POFTA BUNA !

Rulada aperitiv in trei culori DUKAN 



Blatul
5 oua
3 linguri de amidon
3 lingurite praf de copt
1 lingura pasta de ardei
1 lingura spanac congelat
sare,piper
Umplutura
1 pach branza degresata
3 ficatei facuti la gratar
1/2 gogosar tocat marunt
1 conserva de ton in apa
verdeata,sare,piper
Se poate folosi orice fel de umplutura cu ce aveti in frigider si dupa inspiratie
Pasi pentru executare: 
Mai intai aprindem cuptorul sa se incalzeasca intre timp,tapetam tava cu hartie de copt,tava mea are 37/25
Blatul
Albusurile se bat spuma tare,galbenusurile se amesteca cu amidonul,praful de copt apoi se adauga albusurile,se amesteca cu lingura de lemn sau o spatula incet
Compozitia se imparte in 3
Una se lasa asa cum este,in celelalte se adauga pasta de ardei si respectiv spanacul
Se toarna pe rand cele 3 compozitii si ne jucam combinand culorile
Dam tava la cuptor la foc mediu 180 grade ATENTIE urmariti se face repede cam in 10-15 mim maxim!
Ca orice rulada se scoate din cuptor,scoatem hartia o asezam pe un prosop umed si stors bine si o rulam cu tot cu prosop si o lasam sa se raceasca
Umplutura
Am amestecat toate ingredientele ,s-a facut o pasta cu care am uns rulada iar pe urma am dat-o la rece
In zilele de PL este numai buna !

Tort Dukan cu iaurt si ness





Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingura cacao cu maxim 12% grasime
- 1 lingura ness
- 4 linguri indulcitor praf
- 2 linguri iaurt 0.1% grasime
- 1 lingurita esenta caramel
- 1 lingurita praf de copt
***Crema:
- 900g iaurt 0.1% grasime
- 4 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita esenta de cafea
- 1 lingurita ness
- 2 pliculete gelatina granule
- 100 ml cola fara zahar

Albusurile le-am patut spuma tare.
Galbenusurile le-am amestecat bine cu taratele de ovaz, laptele praf, cacao, ness, iaurt, esenta de caramel, indulcitor si praf de copt.
Cele doua compozitii le-am amestecat usor, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o forma de silicon, cu model de petale de floare in relief.
Tava de silicon am pus-o intr-o alta tava, in care am turnat doua cani cu apa fierbinte. Le-am bagat apoi la cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru 50 minute.
Am scos tava din cuptor si am scos tava de silicon din apa fierbinte. Am lasat blatul sa se raceasca o jumatate de ora, apoi l-am scos cu grija din forma. Am pus blatul intr-o forma rotunda de tort, cu diametru la fel ca al blatului, 22 cm, captusita cu folie de plastic.
Pentru crema am amestecat iaurtul cu indulcitorul, esenta de cafea si nesul.
Gelatina am hidratat-o in cola 10 minute, apoi am topit-o cateva secunde la microunde. Atentie! Gelatina nu trebuie sa fiarba! Daca fierbe isi pierde proprietatile de coagulare.
Am turnat gelatina topita in iaurt si am amestecat bine.
Am bagat tortul la friginer peste noapte.
A doua zi l-am asezat cu grija pe un platou si am inlaturat folia de plastic. Deasupra am ornat cu putina cacao, presarata peste un model decupat din hartie.


Prajtura After Eight Dukan



 Ingrediente : -pt. ciocolata:
-9 linguri lapte praf 0%
 -4 lingurite de cacao 1%
 -1/2 lingurita faina de konjac (2g) (optional)
 -1/2 lingurita ness instant
 -indulcitor dupa gust (eu am folosit stevia picaturi )
-1 lingurita esenta de vanilie
 -aproximativ 150ml apa fierbinte
 -pt. partea alba:-6 linguri lapte praf 0%
 -1/2 lingurita (2g) faina de konjac
 -indulcitor dupa gust
 -cateva picaturi esenta de menta (sau dupa gust in functie de cat de concentrata e esenta)
 -aproximativ 100ml apa fierbinte

  Modul de preparare :

-pui cantitatile de lapte praf in doua boluri separate
-pregatesti partea alba cu menta: -adaugi apa fierbinte putin cate putin peste compozitia cu laptele praf pana obti consistenta unei paste ..., adaugi indulcitorul si esenta de menta si amesteci bine , daca se formeaza cocoloase poti sa treci compozitia obtinuta printr-o sita fina ...
-pregatesti ciocolata cu cacao:-amesteci laptele praf + cacao + faina de konjac +ness , dupa care adaugi apa fierbinte putin cate putin pana obti consistenta unei paste , adaugi esenta de vanilie si indulcitorul dupa gust , amesteci bine si daca e nevoie treci ciocolata printr-o sita fina pt a elimina cocoloasele ...

-pregatesti o forma tapetata cu foile de plastic si intinzi jumatate din compozitia de ciocolata pe toata dimensiunea tavi , dupa care o dai la congelator aproximativ 15 minute sa se intareasca ciocolata
-cand primul strat de ciocolata s-a intarit , torni ciocolata alba cu menta peste si o nivelezi pe toata suprafata tavi ...(daca ciocolata din bol se intareste intre timp poti adauga putina apa fierbinte si sa amesteci bine pana obti consistenta dorita ) -dai  forma cu ciocolata la congelator inca 15 minute sa se intareasca si stratul de ciocolata alba cu menta , iar cand e intarit adaugi peste ciocolata cu cacao ramasa si o intinzi usor pe toata suprafata , sa acopere in intregime ciocolata alba , si dai iar la congelator aproximativ o ora ....


Painici Dukan 


 Ingrediente:
-3 oua
-100g crema de branza 0% la temperatura camerei (poti folosi o branza cremoasa scursa bine de zer )-3 linguri lapte praf 0% (optional) (chiflele ies si fara lapte praf insa eu le prefer mai mult cu lapte praf , daca nu ai poti sa nu folosesti sau poti folosi tarate de ovaz macinate fin , tarate de grau macinate fin sau tarate de psyllium )-1 lingurita praf de copt-1 praf de sare


Briose Dukan cu ton si surimi 


Reteta : 1 cutie de ton , 6-8 batoane de surini ( sa fiu sincera eu am facut reteta dupa ochi), ceapa taiata marunt , verdeata , 2/3 oua , piper/ sare si bagi la cuptor !







Prajitura inteligenta Dukan 





Etapa:
Croaziera
Timp de preparare:
5 min
Timp de gatire: 
60 min
Dificultate:
Scazuta
Ingrediente:
4 oua
4 linguri tarate de ovaz facute faina la blender
1 lingura amidon (Gustin)
150 g branza degresata (eu am folosit Lacteea 0.2%)
10 linguri indulcitor praf (eu am folosit Diamant)
500 ml lapte degresat (eu am folosit LaDorna 0.1%)
esenta de vanilie
Pasi pentru executare:
Se freaca bine indulcitorul praf cu branza degresata bine de tot pana capata consistenta de smantana. Se separa albusurile de galbenusuri si se adauga treptat cate un galbenus, amestecand bine. Se adauga laptele fiert si racit si amidonul cu faina de tarate de ovaz si cu esenta de vanilie si se amesteca bine de tot, ca sa nu faca cocoloase.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu restul compozitiei.
Sa nu va speriati daca tot amestecul este mai mult lichid decat solid emoticon smile, pentru ca asa trebuie sa fie.
Se toarna cu grija tot aluatul intr-o tava in care s-a pus hartie de copt in prealabil si se baga usor in cuptor (aveti grija sa nu curga) emoticon smile.
Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil. Se baga tava pe treapta de mijloc a cuptorului si se coace la foc minim (120 grade e la mine minimul) timp de 1 ora, maxim 1 ora si 10 min. Daca vreti, in ultimele 5 min puteti da focul mai tare sa se rumeneasca usor pe deasupra (nu e necesar!).
Rezultatul va fi unul delicios. Prajitura se imparte singura in 3: un blat f subtire jos, crema la mijloc si un blat foarte pufos deasupra.
Aveti grija sa portionati astfel incat sa mancati maximul de tarate de ovaz permise.
Am citit pe forum si am vazut ca parerile privind consumul de lapte degresat sunt impartite, deci sa nu imi sariti in cap emoticon smile...fiecare alege daca vrea sau nu sa faca reteta, laptele degresat fiind singurul aliment "dubios" de aici.
Va urez cu drag pofta buna!


Tort Dukan cu budinca 





Etapa:
Croaziera
Timp de preparare:
5 min
Timp de gatire: 
60 min
Dificultate:
Scazuta
Ingrediente:
4 oua
4 linguri tarate de ovaz facute faina la blender
1 lingura amidon (Gustin)
150 g branza degresata (eu am folosit Lacteea 0.2%)
10 linguri indulcitor praf (eu am folosit Diamant)
500 ml lapte degresat (eu am folosit LaDorna 0.1%)
esenta de vanilie
Pasi pentru executare:
Se freaca bine indulcitorul praf cu branza degresata bine de tot pana capata consistenta de smantana. Se separa albusurile de galbenusuri si se adauga treptat cate un galbenus, amestecand bine. Se adauga laptele fiert si racit si amidonul cu faina de tarate de ovaz si cu esenta de vanilie si se amesteca bine de tot, ca sa nu faca cocoloase.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu restul compozitiei.
Sa nu va speriati daca tot amestecul este mai mult lichid decat solid emoticon smile, pentru ca asa trebuie sa fie.
Se toarna cu grija tot aluatul intr-o tava in care s-a pus hartie de copt in prealabil si se baga usor in cuptor (aveti grija sa nu curga) emoticon smile.
Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil. Se baga tava pe treapta de mijloc a cuptorului si se coace la foc minim (120 grade e la mine minimul) timp de 1 ora, maxim 1 ora si 10 min. Daca vreti, in ultimele 5 min puteti da focul mai tare sa se rumeneasca usor pe deasupra (nu e necesar!).
Rezultatul va fi unul delicios. Prajitura se imparte singura in 3: un blat f subtire jos, crema la mijloc si un blat foarte pufos deasupra.
Aveti grija sa portionati astfel incat sa mancati maximul de tarate de ovaz permise.
Am citit pe forum si am vazut ca parerile privind consumul de lapte degresat sunt impartite, deci sa nu imi sariti in cap emoticon smile...fiecare alege daca vrea sau nu sa faca reteta, laptele degresat fiind singurul aliment "dubios" de aici.
Va urez cu drag pofta buna!

Crema de " zahar ars" Dukan


Ingrediente : 10 oua , 1 l de lapte degresat , indulcitor si esenta  . Se amesteca si se baga la cuptor, pe deasupra se presare ness. 


CHEC CU JELEU NESCAFFE

Ingrediente:
Chec
4 oua
5 linguri indulcitor
6 linguri faina tarate de ovaz
1 lingurita praf de copt
2 linguri de iaurt
esenta de vanilie
1 varf cutit sare
1 lingurita ness
Jeleu de nesscafe
2 lingurite ness
250 ml. lapte
1 plic gelatina
1 lingura de indulcitor
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un castron se amesteca faina de tarate cu indulcitorul, si praf de copt. Albusurile se separa de galbenusuri, acestea din urma adaugandu-se peste faina impreuna cu iaurt si esenta de vanilie.
Amestecul se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. Din aceasta compozitie se opresc 3 linguri care se amesteca cu o lingurita de ness.
Albusurile se bat spuma tare cu sare. Acestea se incorporeaza usor, de sus in jos, in amestecul de faina.
Intr-o tava neaderenta, unsa cu putin ulei se toarna 1/3 din compozitia alba, urmeaza 1/2 din compozitia cu ness, apoi iar un strat de compozitie alba, cealalata jumatate de compozitie cu ness si finalizam cu ultima treime din compozitia alba.
Dam la cuptor pentru 30-40 de min. ATENTIE!!! in primele 25 de min. nu deschideti usa cuptorului pentru a nu se lasa checul. Cat se coace acesta, preparam jeleul de ness cafe. Intr-un castronel se amesteca laptele cu indulcitor si ness. Checul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce acesta s-a racit, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, o adaugam in nesscafe, o lasam putin sa se inchege apoi o turnam peste chec. Dam la frigider pana ce jeleul se incheaga bine.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu